Of je nou wel of niet moet ingrijpen in Syrie weet ik echt niet, waarschijnlijk lost het niets op en wordt het daarna alleen nog maar ingewikkelder (zie de gebeurtenissen in Egypte). Maar waar ik me enorm over verbaas is hoe de Amerikanen en Obama in het bijzonder hier mee omgaan.
Ik snap ook wel dat als je eerst iets zeg over een rode lijn en dat als een ander daar dan overheen stapt dat dat wat betekent, maar doe dan iets wel of doe dan iets niet.
Als je via je vazallen (Kerry) de wereld klaar maakt voor een militair optreden en je dan een paar dagen later hoort dat de besluitvorming over een mogelijk ingrijpen nog een weekje op zich laat wachten dan zakt de broek toch af.
Je begrijpt, ik heb Obama best hoog zitten, maar ik was met stomheid geslagen toen ik op de radio hoorde dat die besluitvorming uiterst voorzichtig diende te gebeuren (zit wat in) en dat daarvoor het Amerikaanse congres nodig was. Helaas zijn die nog een weekje met vakantie en dus wacht de hele wereld op vakantievierende congresleden.

Onbegrijpelijk……….  (september 2013)